Nu sunt comentarii

Corneliu Birtok Baneasa – Geniul Mecanicii Auto

Corneliu Birtok Baneasa – Geniul Mecanicii Auto

Traseul lui Corneliu a fost unul ascendent şi constant. Dând dovadă de o dedicare excepţională şi o pasiune imensă pentru domeniul mecanicii auto, a început să participe la saloane de inventică în anul 2007. Palmaresul său cuprinde 15 Medalii de Aur la Saloane Internaţionale de Inventică, dintre care 3 la Geneva, 3 medalii de Argint şi două medalii de Bronz şi 14 premii speciale.

La prima participare, a obţinut locul I la Simpozionul Ştiinţific HD 37 STUD cu lucrarea “Noi concepte privind proiectarea filtrelor de aer pentru motoarele cu ardere internă”. În acelaşi an şi cu aceeaşi lucrare, a obţinut locul II la Salonul Naţional de Inventică şi Creaţie pentru Tineret.

În 2008, a finalizat Filtrul supraaspirant inversat, invenţie cu care a câştigat medalia de aur atât  la Salonul Internaţional de Invenţiişi tehnologii noi Inventika de la Bucureşti, cât şi la Salonul Internaţional de Invenţii Eureka de la Bruxelles. De asemeni, a realizat un stand experimental pentru măsurarea câmpurilor de presiune dintr+un filtru de aer inversat, pentru care a câştigat locul I la Simpozionul Ştiinţific HD 38 STUD.

corneliu_birtok

Problema tehnică pe care o rezolvă acest filtru universal constă în creşterea volumului de aer filtrat disponibil pentru alimentarea motorului cu ardere internă. Avantajele imediate care se observă sunt: accelerarea vitezei aerului la intrare și la ieșire, reducerea rezistențelor gazodinamice, captarea și direcționarea fluxului de aer. Aceste avantaje conduc la creșterea puterii motorului cu 8% – 9%, rezultând o reducere a consumului de combustibil (benzină, motorină, GPL) de până la 12% Valoarea adusă de această inovaţie a fost premiată în numeroase rânduri. Astfel, în 2009,  Corneliu a câştigat Medalia de Argint la Salonul Internaţional de la Geneva, Medalia de Bronz la Salonul Internaţional de Inventică ARCA din Zagreb şi Medalia de argint  la Salonul Internaţional de Inventică de la Moscova, în cadrul căruia i s-a oferit şi Premiul Special al Institutului Naţonal de Inventică de la Iaşi.

Tot în 2009, realizează o nouă invenţie, un Dispozitiv Dinamic de Transfer al Aerului. Apreciată la nivel internaţional, invenţia primeşte Medalia de Argint la Salonul Internaţional EUREKA de la Bruxelles, Medalia de aur la Salonul Internaţional INVENTIKA, în cadrul căreia i-a fost oferit şi Premiul Special al Asociaţiei Inventatorilor din Polonia, Medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la  Geneva, Medalia de Aur în cadrul Salonului Internaţional de Invenţii şi Investiţii de la Moscova şi Medalia de Aur la Salonul Internaţional IIFME KUWAIT.

corneliu_birtok3

În 2010, a primit Medalia de Aur în cadrul Salonului Internaţional ARCA din Croaţia, pentru invenţia dispozitiv dinamic de transfer al aerului, premiul WIPO (Organizaţia Mondială pentru Proprietate Intelectuală – GENEVA) “Cel Mai Bun Inventator”, Medalia de aur  acordata în cadrul Salonului Internaţional INVENTICA, Premiul Special “THE BEST INNOVATION OF THE INVENTICA 2010″ acordat de către delegaţia oficială a Salonului Intenaţional “ARCHIMEDES” Moscova – Rusia şi multe alte medalii şi premii.

A continuat să îmbunătăţească filtrul de aer supraspirant, obţinând astfelperformaţe din ce în ce mai ridicate. Fiecare tip de filtru creat are anumite particularităţi ce explică performanţele. Filtrele supraaspirante cilindrice oferă rezistență gazodinamică minimă, în timp ce acelea cu difuzor intern oferă un grad sporit al coeficientului de umplere cu aer a cilindrilor.

În 2011, concepe un Deflector Integrat pentru Radiaţiile Termice care câştigă Medalia de Bronz la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva, Filtrul de Aer Supraaspirant Universal îi aduce Medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică INNOVA la Bruxelles, Premiul special ARCA din partea delegaţiei Croaţiei şi Medalia de aur la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva.

Şi anul acesta s-a clasat în topul participanţilor la Salonul de Intenaţional de Inventică de la Geneva, obţinând aşa cum ne aşteptam, Medalia de Aur pentru Invenţia Dispozitiv Dinamic de Transfer al Aerului, dar şi Premiul Special al delegaţiei de la Hong Kong.

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *